De Woningblogster
You Are Reading
Evenementen organiseren en Corona
0
Lifestyle

Evenementen organiseren en Corona

Corona zorgde voor een streep door alle festivals, concerten, braderieën en allerlei andere grote evenementen. Gelukkig zijn op dit moment alle regels afgeschaft en mogen er weer evenementen plaatsvinden. De anderhalve meter is niet meer van toepassing en je mag hossen en dansen met de anderen. Voor het najaar is het onzeker, grote kans dat de besmettingen dan weer oplopen en er strengere regels komen. Ben je bezig met het organiseren van een evenement in het najaar of ga je aan de slag met organiseren van een kerstgala? Dan wil je graag weten waar je op moet letten. Wij geven je een aantal tips.

Met welke regels moet je nog rekening houden?

Ga je een evenement organiseren dan moet je rekening houden met de op dat moment geldende regels. Op dit moment zijn er geen regels. Je hoeft geen rekening te houden met anderhalve meter afstand, het aantal mensen dat aanwezig mag zijn of met mondkapjes. Maar dat kan in het najaar heel anders zijn. Houd hier dus rekening mee. Wanneer de anderhalve meter afstand moet worden gehandhaafd is bijvoorbeeld handig om een evenementenhal op te delen in vakken door middel van dranghekken. Ook kunnen dranghekken zorgen voor de juiste looprichting. Daarnaast moet je checken of het nodig is dat mensen een test- of vaccinatiebewijs laten zien. Ook kan het zijn dat je eerst een evenement voor 500, 350 of 100 man mocht organiseren maar dat er in najaar weer regels gelden voor de groepsgrootte. Het is slim om dn na te denken over alternatieve locaties of mogelijkheden als back-up.

Online of offline?

Ondanks dat evenementen weer mogen, weet je nooit zeker of dat in het najaar ook mag. Je kan ook kiezen om een online variant te organiseren. Dan weet je zeker dat het door gaat, ongeacht de regels op dat moment. Ook bij een online evenement zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is een goede en stabiele internetverbinding van groot belang. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het evenement ineens wegvalt. Ook is het belangrijk om goed beeld en geluid te hebben.  Niets is zo vervelend als je elkaar niet hoort of ziet. Goed materiaal is hier dus van veel groter belang dan bij een offline activiteit. Ten slotte is ook de setting van belang. Hoewel je elkaar niet ziet kan je er wel voor zorgen dat de deelnemers naar een leuke show of achtergrond kijken. Zorg voor een totale beleving, ook bij de mensen thuis. Vraag ze om actief mee te doen, verkleed achter het scherm te zitten of zorg voor een borrelpakket aan huis. Zo kun je ook met een online evenement een feestje vieren.