De Woningblogster
You Are Reading
Hoe de opmaak van je huis de stijl helemaal kan bepalen
0
Interieur

Hoe de opmaak van je huis de stijl helemaal kan bepalen

Iedereen heeft een eigen stijl wat betreft een woning. De een houdt van strak witte muren, mooie minimalistische deuren en ramen en meubilair, de ander vindt een wat meer landelijke stijl mooi, en weer een ander houdt van felle kleuren en ‘gekke’ onderdelen in het interieur. Maar een stijl in huis is meer dan alleen meubilair. Dingen als ramen, deuren en muurkleuren bepalen ook erg veel, dat werkt namelijk als volgt.

Kies voor bijpassende deuren in je huis

Als je de mogelijkheid hebt om de deuren in huis aan te passen, dan is dat zeker aan te raden. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke inrichting? Dan is bijvoorbeeld een strak witte deur of een glazen deur helemaal niet bijpassend. Maar liever heb je dan een deur van hout, eentje met een mooie warm bruine kleur met veel detail. Kijk online eens bij binnendeuren landelijk voor wat inspiratie.

Ga je juist voor een moderne look in huis? Dan is bijvoorbeeld een deur van glas met zwart metalen details erg mooi! Dat staat mooi als deur naar de woonkamer of keuken bijvoorbeeld. Naar een slaap- of badkamer heb je natuurlijk liever een dichte deur, gewoon van hout. Vaak staan wit houten deuren altijd wel mooi in een moderne woning, hier kun je eigenlijk niet de mist mee in gaan.

Heb je de mogelijkheid om echt lekker te verbouwen in je woning? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheid voor schuifdeuren, naar onder andere de achtertuin of bijvoorbeeld de keuken. Dat staat altijd erg mooi! Voor een meer open inrichting kun je bijvoorbeeld naar een mooie ronde boog in plaats van een deur. Zo houd je toch een afscheiding, maar is het allemaal toch wel meer open en wat luchtiger.

Het belang van de kleur op de muur

Een kleurtje op de muur doet meer dan je wellicht verwacht. Je kunt natuurlijk gaan voor een klassiek witte of crèmekleurige verf, wat in een minimalistisch en modern interieur eigenlijk altijd goed is. Ook grijstinten staan erg mooi en rustig. Maar wat dacht je van juist een wat gekker kleurtje, bijvoorbeeld donkerblauw, groen of oranje? Of een pastelkleur als lila of lichtroze? Het kan heftig klinken, maar in veel interieurs staat een kleurtje op de muur eigenlijk erg mooi! Zoek een kleur die past bij jou en de stijl waar je voor gaat. Ga je voor een koele en rustige kleur of juist lekker warm voor die landelijke stijl? Of misschien een donkere kleur voor die industriële stijl? Wat je ook kiest, het zal je woning een stuk fraaier maken.