De Woningblogster
You Are Reading
Industriële interieurs – De perfecte stijl voor de winter
0
Interieur

Industriële interieurs – De perfecte stijl voor de winter

Gooi deze winter je oude interieur overboord ten gunste van iets uniekers – industriële interieurs. Blootliggende bakstenen, leidingwerk en betonnen vloeren zijn slechts enkele van de elementen die je huis of kantoor kunnen onderscheiden van de rest. En maak je geen zorgen – industrieel hoeft geen koud en onwelkom te betekenen. Met een paar strategisch geplaatste meubels en wat zorgvuldig gekozen accessoires kun je een industriële ruimte creëren die zowel stijlvol als comfortabel is. Hier zijn een paar redenen waarom industriële interieurs de perfecte stijl zijn voor de winter:

1. Blootliggende baksteen voegt textuur en warmte toe

Kale, zichtbare baksteen kan een ruimte veel karakter geven. En in combinatie met de juiste meubels en accessoires kan baksteen ook heel gezellig zijn. Als je deze winter een beetje textuur wilt toevoegen aan je industriële ruimte, overweeg dan om wat baksteen in je muren bloot te leggen. Ben je er niet klaar voor? Probeer in plaats daarvan een faux bakstenen muur te schilderen.

2. Betonnen vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden

Een van de beste dingen van betonnen vloeren is dat ze heel gemakkelijk te onderhouden zijn. In de wintermaanden, als je sneeuw en zout van buiten naar binnen sleept, hoef je alleen maar je vloer te vegen of te stofzuigen en je kunt aan de slag. Je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade of vlekken – beton is een van de duurzaamste materialen die er zijn. Bovendien is het heel betaalbaar. Knal er wat Industriële eettafels van Houtmijn boven (zowel in je eetkamer als lounge area) en je bent helemaal klaar.

3. Leidingwerk maakt een statement

Leidingwerk is een van de meest kenmerkende elementen van een industriële ruimte. Als je de industriële esthetiek echt wilt omarmen, overweeg dan om je leidingen onbedekt te laten. Als dat niet mogelijk is of als je gewoon niet klaar bent voor zo’n gewaagde stap, probeer het dan te schilderen. Blootgesteld leidingwerk kan veel belang toevoegen aan een anders eenvoudige ruimte.

4. Hanglampen creëren sfeer

Hanglampen zijn een geweldige manier om sfeer toe te voegen aan een industriële ruimte. Als ze op verschillende hoogtes worden opgehangen, kunnen ze ook helpen om verschillende gebieden binnen een grote open ruimte af te bakenen. En omdat veel industriële ruimtes hoge plafonds hebben, zijn hanglampen over het algemeen eerder een noodzaak dan een bijkomstigheid.

5. Meubilair moet functioneel en stijlvol zijn

Bij het inrichten van een industriële ruimte is het belangrijk om stukken te kiezen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Zoek naar meubels met strakke lijnen en eenvoudige silhouetten – vermijd alles wat te pietluttig of tuttig is. En wees niet bang om verschillende materialen zoals hout, metaal en leer met elkaar te combineren. Op de juiste manier gedaan, kan het je ruimte een gevoel van verfijning geven. Functionaliteit is ook belangrijk – kies waar mogelijk stukken die meerdere doelen dienen. Ottomans met ingebouwde opbergruimte, bijvoorbeeld, kunnen je helpen je ruimte netjes te houden terwijl ze ook extra zitplaatsen bieden wanneer dat nodig is.

Conclusie:

Of je deze winter nu bakstenen, betonnen vloeren of onbedekte leidingen aan je huis of kantoor wilt toevoegen, een industrieel interieur is de perfecte stijl voor jou. Maak je ruimte gezellig met wat strategisch geplaatste meubels en accessoires en geniet het hele seizoen van de unieke schoonheid van een industrieel interieur.