De Woningblogster
You Are Reading
Is jouw bed aan vervanging toe?
0
Interieur

Is jouw bed aan vervanging toe?

Vraag een willekeurig persoon naar diens hobby en heel vaak krijg je als antwoord te horen dat dit ‘slapen’ is. Voor veel mensen is de tijd in bed hun favoriete moment van de dag omdat je hier echt even helemaal niets hoeft. Het is dan frappant dat veel mensen niet in een goed bed liggen. Vaak kiest men het eerste het beste matras dat zij kunnen vinden en kiest men voor een bedframe dat enkel betaalbaar was. Doordat veel mensen niet op een geschikt bed liggen, ontwikkelen zij klachten. Dit kan variëren van concentratieproblemen tot fysieke pijnklachten. Gelukkig is het niet moeilijk om een goed bed samen te stellen, mits je weet waar je moet zijn. Vandaar dat wij een aantal handige adviezen zullen opsommen om het perfecte bed te vinden. 

Welk bed heb jij nodig? 

We liggen gemiddeld bijna een derde deel van ons leven te slapen, dus het is geen overbodige luxe om te zorgen dat je een goed bed hebt. Dit begint bij de basis: het bedframe. Er zijn vele soorten bedden, maar de boxspring wint de laatste jaren hard aan populariteit. Je kunt bijvoorbeeld voor een boxspring 140×200 gaan. De reden dat veel mensen voor dit bed kiezen, is omdat het een heel goede basis is voor je matras. Een andere reden waarom men massaal voor dit bed kiest, is omdat je zelf de stof kunt kiezen waarmee je bed gestoffeerd wordt. Dat biedt jou de mogelijkheid om precies dat bed samen te stellen dat perfect matched met de kleuren die jij in je slaapkamer gebruikt hebt. Er zijn meer dan 140 opties om uit te kiezen, dus informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden.

Neemt jouw bed te veel ruimte in? 

Niet iedereen heeft een grote slaapkamer en dus denken veel mensen dat zij moeten kiezen tussen of een groot bed, of een klein bed waardoor zij meer kastruimte overhouden. Als jij ook voor deze keus gesteld wordt, is het misschien een optie om te kiezen voor een bed met opbergruimte. Hierdoor wordt jouw bed niet alleen een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen, maar ook waar je je kleding of andere spullen kunt opslaan. Heb je iets nodig? Dan kun je het bed eenvoudig openzwaaien. De bedden hebben namelijk handige gasveren waardoor je met een vinger je opbergruimte kunt openen.

Verdiep je in de mogelijkheden 

Als je een nieuw bed gaat kopen, is het handig om je ook in de mogelijkheden te verdiepen om een goed matras, dekbedovertrek of hoofdkussen te kopen. Neem daarom even de tijd om te zien welk soort slaper jij bent, waar jouw lichaam ondersteuning nodig heeft en hoe je zorgt dat je het niet te warm krijgt in bed. Je kunt altijd om advies vragen bij je leverancier. Deze helpt je graag.