De Woningblogster
You Are Reading
Je huis inrichten? 5 tips voor het uitzoeken van de perfecte meubelstukken
0
Interieur

Je huis inrichten? 5 tips voor het uitzoeken van de perfecte meubelstukken

Of je nu meubels koopt voor je eerste woning of je huidige woning wilt opknappen, één ding is zeker: het kan een ontmoedigende taak zijn. Maar maak je geen zorgen: met deze vijf tips kun je in een mum van tijd de perfecte meubels uitzoeken – bijvoorbeeld bij Happy Home Cruquius.

Tip #1: Ken je maten

Voordat je meubels gaat kopen, zorg ervoor dat je de exacte maten weet van de ruimte waar het komt te staan. Zo kom je in de winkel niet in de verleiding om iets te kopen dat er leuk uitziet, maar eigenlijk niet in je huis past (geloof ons, dat gebeurt vaker dan je denkt). Houd ook rekening met deuropeningen en trappenhuizen als dat nodig is – je wilt niet eindigen met een prachtig meubelstuk dat je niet eens in je huis kunt krijgen!

Tip #2: Denk aan comfort

Het maakt niet uit hoe mooi een meubelstuk is als het niet comfortabel is. Als je ervoor wilt zorgen dat je meubels de tand des tijds (en het comfort) zullen doorstaan, neem dan altijd even plaats voordat je je portemonnee opentrekt. Ga zitten op banken en stoelen, leun achterover in relaxfauteuils, en lig achterover op bedden voordat je besluit tot kopen over te gaan. Dezelfde regel geldt ook voor eetkamerstoelen; er is tenslotte niets erger dan een oncomfortabele stoel die het eten eerder moeilijk dan aangenaam maakt.

Tip #3: Evalueer de kwaliteit

Neem ook even de tijd om de kwaliteit van elk meubelstuk te evalueren voordat je aankopen doet. Kijk naar naden en verbindingen; zijn ze gelijkmatig genaaid? Hoe zit het met de duurzaamheid? Kies je bijvoorbeeld voor een duurzaam mango meubel of ga je ergens anders voor? En hoe zit het met de kussens? Zijn er zichtbare tekenen van slijtage of losse draden? Al deze dingen kunnen goede indicatoren van kwaliteit zijn en kunnen je helpen bij je besluitvorming.

Tip #4: Denk aan functionaliteit

Als je nieuwe meubels koopt voor een specifieke kamer in je huis, bedenk dan hoe het ook andere ruimtes ten goede kan komen. Bijvoorbeeld, als je een voetenbank met opbergmogelijkheden koopt voor je woonkamer, kan die dan ook dienen als zitplaats in een andere ruimte zoals een entree of slaapkamer? Of als je een accenttafel koopt met laden voor opslag in je slaapkamer, kan die dan ook dienen als extra aanrecht in een klein keukentje? Door buiten de gebaande paden te denken kun je de functionaliteit vergroten zonder al teveel geld uit te geven.

Tip #5: Heb plezier

Het belangrijkste bij het inrichten van je huis: heb er plezier in! Je hoeft je niet aan één stijl of kleurenpalet te houden – door dingen door elkaar te gebruiken kun je heel interessante sferen creëren die uniek en persoonlijk aanvoelen. Wees dus niet bang om risico’s te nemen en te experimenteren met verschillende kleuren en texturen! Dit is tenslotte JOUW huis – zorg ervoor dat het weerspiegelt wie jij bent!

Conclusie

Een huis inrichten kan in het begin overweldigend lijken – vooral als het niet iets is wat je van nature interesseert. Maar als je deze vijf tips voor het uitzoeken van perfecte meubels voor elke ruimte in je huis volgt, zul je snel genoeg merken dat je omringd bent door meubels die er goed uitzien EN geweldig aanvoelen!