De Woningblogster
You Are Reading
Nieuwe dakbedekking aanbrengen
0
Niet gecategoriseerd

Nieuwe dakbedekking aanbrengen

Ligt jouw huidige dakbedekking al lang op jouw dak? En heb je gezien dat deze nodig aan vervanging toe is? Stel de aanschaf van een nieuwe dakbedekking dan niet uit. Een versleten dakbedekking kan veel overlast veroorzaken. Gelukkig kun je dit voorkomen door jouw dakbedekking te vervangen. Kies bij voorkeur voor een EPDM dakbedekking. Deze dakbedekkingssoort gaat lang mee én je kunt de dakbedekking zelf eenvoudig aanbrengen.

Alle voordelen van EPDM

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan EPDM als dakbedekkingsmateriaal. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het heeft alles te maken met de vele voordelen die EPDM kent. Zoals gezegd gaat EPDM lang mee. De kwaliteit van deze rubbersoort is hoogstaand. De levensduur van de dakbedekking kan dan ook wel oplopen tot zo’n vijftig jaar. Daarnaast is de bevestigingswijze van deze dakbedekkingssoort op een positieve manier uniek. Vroeger moest een dakbedekking altijd met branders worden vast gebrand. Deze bevestigingswijze is nog steeds van toepassing op traditionele dakbedekkingssoorten, maar niet op EPDM. Een EPDM dak moet worden verlijmd. Dit is iets dat eenieder met behulp van de juiste materialen kan doen. Tot slot heeft EPDM als voordeel dat je zonnepanelen op deze dakbedekking kunt plaatsen. 

Deze materialen heb je nodig 

Een van de voordelen van een EPDM dakbedekking is de gebruiksvriendelijkheid. Je hoeft voor de plaatsing van deze dakbedekkingssoort geen professionele dakdekkers in te huren. Jij kunt gewoon jouw eigen dakbedekking aanbrengen. Dit is financieel zeer gunstig. Je vraagt je wellicht af of je geen ervaring moet hebben voor de plaatsing van de dakbedekking. Een begrijpelijke denkwijze, maar het is inderdaad niet nodig. Iedereen kan zelf een EPDM dakbedekking aanbrengen. Je hoeft hiervoor geen expert te zijn op dit gebied. Je kunt de dakbedekking eenvoudig verlijmen. Uiteraard heb je hiervoor wel de juiste EPDM lijm nodig. Gebruik voor de verlijming van de horizontale delen de bodemlijm. En maak de opstanden en de randen met de contactlijm vast. Zo weet je zeker dat de dakbedekking goed is bevestigd. 

Belang van een goede dakbedekking

Het belang van een goede dakbedekking wordt nog weleens onderschat. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe groots de functie van een dakbedekking eigenlijk is. Een dakbedekking zie je doorgaans niet en lijkt daarom misschien niet zo belangrijk. Maar niets is minder waar. Een dakbedekking bepaalt in belangrijke mate het wooncomfort dat jij ervaart. De dakbedekking zorgt er namelijk voor dat er geen wind en regen binnenkomen. Is jouw dakbedekking versleten of is de dakbedekking in de basis kwalitatief niet goed? Dan liggen lekkages en andere vormen van overlast op de loer. Onderschat het belang van een goede dakbedekking dus niet.