De Woningblogster
You Are Reading
Nieuwe vloer kopen
0
Interieur

Nieuwe vloer kopen

Wil jij de huidige vloer in jouw woning graag vervangen? Op betrek je binnenkort een nieuwe woning en zoek je daarom een nieuwe vloer? Dan wil je in allebei de gevallen natuurlijk een mooie vloer van goede kwaliteit kopen. Maar voor welke vloer kun je dan het beste kiezen? Een eenduidig antwoord valt hierop niet te geven. Dit is namelijk heel persoonlijk. Vaststaat in ieder geval wel dat er dankzij het grote vloerenaanbod keuze genoeg is!

Verschillende soorten vloeren

Het aanbod vloeren is groot. Hierdoor is er voor iedereen een passende vloer te vinden. Ben je op zoek naar een vloer met een natuurlijke uitstraling? Dan is een laminaatvloer in een lichteiken kleur wellicht een goede optie. Vind je het daarentegen belangrijk dat de vloer waterbestendig is? Dan biedt PVC uitkomst. PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Vocht en vuil is op deze vloersoort geen probleem. Je kunt de vloer gemakkelijk reinigen met een doekje. Overigens is deze onderhoudsvriendelijkheid niet het enige voordeel van PVC vloeren. Klik PVC is ook nog eens heel makkelijk te leggen. Dankzij het kliksysteem kun je de vloer net zoals kliklaminaat eenvoudig leggen. Met al deze voordelen is het goed te verklaren dat steeds meer mensen voor PVC kiezen. 

Welke ondervloer heb je nodig?

Heb je een mooie nieuwe vloer uitgekozen die aan jouw wensen voldoet? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten totdat je de vloer kunt gaan leggen. Echter, alvorens je dit kunt doen moet je nog een passende ondervloer uitzoeken. Het is belangrijk dat je jouw ondervloer met minstens zo veel zorg uitzoekt als de vloer zelf. Het is namelijk heel belangrijk dat een ondervloer past bij de betreffende situatie. Heb je in jouw woning bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan moet je voor een ondervloer vloerverwarming kiezen die voldoende warmte doorlaat. Niet iedere ondervloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming. Let hier dus goed op en voorkom dat de ondervloer niet geschikt is voor jouw woning. 

Maak het geheel af met plinten

Als je een mooie vloer met bijpassende ondervloer hebt uitgezocht ben je bijna klaar. Het geheel moet dan enkel nog worden afgewerkt met bijpassende plinten. Het belang van plinten wordt nog weleens onderschat. Men beseft zich niet altijd hoe belangrijk de plinten in het geheel zijn. De plinten beschermen de muur én de vloer tegen schade. Daarnaast zorgen de plinten simpelweg voor een mooie afwerking. Onderschat het belang van plinten dus niet en zoek altijd goede plinten voor bij jouw vloer uit. Je zou jouw nieuwe vloer tekort doen als je deze niet stijlvol afwerkt met mooie plinten.