De Woningblogster
You Are Reading
Tips voor tweedehands winkelen
0
Interieur

Tips voor tweedehands winkelen

Wil jij goedkoop nieuwe spullen kopen, duurzaam winkelen en ook nog eens aan een goed doel doneren? Ga dan winkelen in een tweedehands winkel. Veel tweedehands winkels doneren een deel van de opbrengst aan goede doelen. Verder is tweedehands winkelen ook nog een een duurzame manier van leven omdat je het voorwerp een langere levensduur geeft en de productie op nieuwe voorwerpen niet verhoogt. Hier worden een aantal tips gegeven die je kunnen helpen met tweedehands winkelen. 

1. Geduld

Veel tweedehands winkels zien er bij binnenkomst erg rommelig uit. Ze hebben in deze winkels vaak niet meer van dezelfde producten waardoor het ook niet netjes geörganiseerd kan worden. Maar neem vooral rustig de tijd om door de winkel te lopen en haak niet te snel af. Soms kan je in de kleine hoekjes de leukste dingen vinden. 

2. Kijk twee keer

Vaak oogt alles in een tweedehands winkel kapot of versleten. Hier moet je soms overheen leren kijken. Veel spullen vallen te repareren of te maken. Soms is het ook wel echt een ‘vibe’ om gebruikssporen op een product te zien. Dit geeft een antieke sfeer in de kamer. Het is ook altijd een goed idee om gewoon een laagje verf over het voorwerp te schilderen zodat je de gebruikssporen niet eens meer ziet. En koop je bijvoorbeeld gebruikt kantoormeubilair, dan maakt dit in principe niks uit zolang het maar niet uit elkaar valt. Een tweedehands bureau heeft vaak alleen een paar krasjes of gebruiksporen maar is voor de rest prima in orde en kan gewoon goed gebruikt worden. Als iets vies ruikt of vies is, kan je het nog steeds kopen. Je moet het alleen even wassen en goed inspuiten. 

3. Vintage

Tweedehands winkels verkopen vaak vintage kleding. Als je snel kijkt dan lijkt het allemaal rotzooi, maar vaak kan je sommige kledingstukken wel goed stylen. Vintage betekent dat de kledingstukken minimaal 30 jaar oud zijn. Hierdoor krijgt je kledingstijl een toffe ’60 of ’70 jaren look. Kijk bijvoorbeeld naar leuke baggy jeans, hippe bloesjes of bomberjacks. De kleding in een tweedehands winkel kan variëren tussen de 5 en 25 euro. Als je de print van een kledingstuk wel leuk vindt, maar het niet leuk vindt hoe het kledingstuk zit dan kan je altijd in de stof knippen en deze stof voor iets anders gebruiken. Bij een tweedehands winkel is het ook altijd leuk om bij de herenkleding te kijken, ook al ben je een vrouw. Deze kledingstukken zijn meestal toch elegant te ‘stylen’ bij een vrouw. Pas altijd de kledingstukken voordat je ze koopt. 

Met deze tips loop jij succesvol elke tweedehands winkel uit en heb jij een gloednieuwe stijl voor je kledingkast of huis.