De Woningblogster
You Are Reading
Vijf soorten top jaloezieën op een rij!
0
Interieur

Vijf soorten top jaloezieën op een rij!

In de wereld van raambekleding zijn jaloezieën een geweldige keuze: ze bieden een manier om het licht en de temperatuur van je huis of kantoor te regelen. Jaloezieën kunnen van veel verschillende materialen gemaakt worden, maar hier bespreken we vijf soorten topjaloezieen die het meest voorkomen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een zeker appeal dat andere raambehandelingen gewoon niet kunnen evenaren. Ze brengen een gevoel van verfijning en klasse over, terwijl ze er toch chic en stijlvol uit weten te zien. Natuurlijk hangt aan al die verfijning een prijskaartje – houten jaloezieën zijn meestal duurder dan hun synthetische tegenhangers. Ze zijn echter ook veel duurzamer, wat betekent dat ze bij goed onderhoud jaren meegaan. En omdat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn, kunnen houten jaloezieën ook helpen om een gevoel van harmonie met je omgeving te scheppen. Een nadeel is dat houten jaloezieën zwaarder zijn dan andere soorten raambekleding, waardoor ze soms moeilijker te installeren en te bedienen zijn. Maar als je op zoek bent naar een klassieke look die nooit uit de mode zal raken, zijn houten jaloezieën absoluut the way to go!

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zien er minder chic uit dan houten jaloezieën, maar ze zijn goedkoper geprijsd en lichter in gewicht. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren, zodat je de perfecte tint kunt vinden die bij je inrichting past. Aluminium jaloezieën zijn echter niet zo duurzaam als houten jaloezieën, en ze kunnen moeilijker schoon te maken zijn. Als je een betaalbare manier zoekt om wat kleur aan je huis toe te voegen, zijn aluminium jaloezieën een goede optie. Wees alleen bereid ze vaker te vervangen dan je bij houten jaloezieën zou doen.

PVC jaloezieën

PVC jaloezieën zijn gemaakt van een synthetisch kunststof materiaal, waardoor ze heel betaalbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een waaier van kleuren en stijlen, en ze zijn ook relatief eenvoudig schoon te maken. PVC jaloezieën zijn echter niet zo duurzaam als houten jaloezieën, dus het kan zijn dat je ze vaker moet vervangen. Een ander nadeel is dat ze nogal broos kunnen zijn, zodat ze misschien niet de beste keuze zijn voor druk bezochte ruimten.

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van natuurlijk bamboemateriaal, waardoor ze er uniek uitzien en aanvoelen. Ze zijn meestal duurder dan andere soorten jaloezieën, maar ze zijn ook heel duurzaam. Bamboe is een duurzame grondstof, dus je kunt je goed voelen over het gebruik ervan om je ramen te bedekken. Bamboe jaloezieën zijn ook licht van gewicht en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een goede keuze zijn voor plaatsen met een hoge luchtvochtigheid of grote raampartijen.

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn een populaire keuze voor grote ramen of glazen schuifdeuren. Ze zijn gemaakt van alle denkbare (en bovenstaande) materialen, maar dan verticaal in plaats van het tegenwoordig zo populaire horizontaal. Als je een betaalbare en veelzijdige optie zoekt om grote ramen te bedekken, zijn verticale jaloezieën zeker een optie om nader te bekijken.