De Woningblogster
You Are Reading
Windveren van kunststof zorgen voor een mooie afwerking van je dak
0
Living

Windveren van kunststof zorgen voor een mooie afwerking van je dak

Ben je op zoek naar een unieke en mooie manier om je huis te verfraaien? Overweeg dan om op maat gemaakte windveren toe te voegen aan je dakgoten. Windveren zijn traditioneel ontworpen om de overgang tussen het dak en de gevel van de woning te verzachten, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de regen en de wind niet onder het dak geblazen kunnen worden. Ik zou zeggen dat is een win-winsituatie. Het geeft je woning net dat vleugje extra, het ziet er modern uit en je kan zelf kiezen wat voor uitstraling je je woning wilt geven. Ga je voor standaard wit of kies je ervoor om het bijvoorbeeld de kleur grijs te geven. Wat je woning meteen weer een hele andere uitstraling geeft. Samen met je grijze kozijnen ziet je woning er ineens heel anders uit, het is net of je huis weer als nieuw is. En dat wil toch iedereen?

In welke materialen kun je windveren krijgen?

Je hebt de windveren in verschillende soorten materialen. In oude woningen zijn de  windveren voornamelijk gemaakt van hout. Maar helaas kan er natuurlijk houtrot optreden en moeten de windveren minimaal iedere 5 jaar worden geschilderd. Met windveren van kunststof is dat gelukkig verleden tijd! Kunststof windveren hoeven namelijk nooit geschilderd te worden en daarnaast kan kunststof niet rotten wat betekent dat het jaren lang mee gaat. Het is dus een zeer duurzame optie. Daarom zien we bij nieuwbouw woningen vrijwel altijd kunststof kozijnen. Maar mocht jij geen nieuwbouwwoning hebben, maar toch het uiterlijk van je woningen willen verfraaien en natuurlijk je dak willen beschermen, dan zijn de windveren van kunststof een absolute aanrader!

Op maat gemaakte windveren

Je kan er zelfs voor kiezen om de windveren op maat te laten maken. Het mooie van op maat gemaakte windveren is dat ze volledig naar je eigen wensen gemaakt kunnen worden.

Ga je voor een traditioneel ontwerp wat echt bij je woning past of toch een modern ontwerp wat je woning meteen een hele andere uitstraling geeft. Doordat er veel verschillende kleuren mogelijk zijn, zorgt het er echt voor dat je eigen persoonlijke touch creëert.

Zelf je windveren monteren?

En ik zie je nu denken, zelf je windveren monteren? Kan ik dat niet beter laten doen?

Geloof me als ik zeg dat echt iedereen dit zelf kan monteren. Je wordt stap voor stap meegenomen in het plaatsen van jouw nieuwe windveren van kunststof. Je krijgt algemene informatie over het materiaal, het boren en schroeven ervan en echt een stappenplan om je op weg te helpen. Ook worden de schroeven en montage kit bijgeleverd waardoor je meteen aan de gang kan gaan. Op maat gemaakte windveren zorgen er dus voor dat je buitenruimte op een persoonlijke en unieke manier mooier worden gemaakt. Het zorgt ervoor dat je uitstraling van je woning wordt veranderd en ook niet geheel onbelangrijk: de waarde van je woning zal zeker omhoog gaan.