De Woningblogster
You Are Reading
Het Escobar House nabij Buenos Aires is een genot voor het oog
0
Architectuur, Interieur

Het Escobar House nabij Buenos Aires is een genot voor het oog

Het Escobar House ontworpen door Luciano Kruk is een opvallend modern huis in de buurt van Buenos Aires. Het huis maakt deel uit van een gesloten community, maar de klant wilde ervoor zorgen dat het huis zelf even privé zou zijn. Het resultaat is een structuur die aan de voorkant is afgesloten maar aan de achterkant volledig open is om de natuurlijke omgeving van de nabijgelegen golfbaan te benadrukken.

Beton en glas

De buitenkant van het huis is gemaakt van zichtbaar beton en glas – twee materialen die niet veel onderhoud nodig hebben voor de weekendbewoners. Over het algemeen is het ontwerp eenvoudig en doelbewust vrij van kunstgrepen. Luciano Kruk maakte in plaats daarvan gebruik van verschillende hoogtes, eenvoudige lijnen en natuurlijke lichteffecten binnenshuis om een ​​sterk gevoel van diepte te creëren en de focus op de omgeving te houden.

De achterzijde van de woning sluit via het woon- en eetgedeelte vloeiend aan op het buitenterras en de achtertuin. De ruimte komt uit in een semi-overdekte uitbreiding met een zwembad. De plaatsing van het zwembad in het dek zorgt voor gemakkelijke toegang vanuit huis en voor een prachtig spiegeleffect dat een beeld van de lucht op het water reflecteert.

Prominente woonkamer

Het woongedeelte is ontworpen als de meest prominente ruimte in het huis, omdat het een hoger plafond heeft dan de rest van de omliggende kamers. Deze ruimte bevindt zich boven het natuurlijke terreinniveau om een ​​nog groter uitzicht op het landschap te bieden.

Fotografie door Daniela Mac Adden