De Woningblogster
You Are Reading
Vakantiesfeer in de achtertuin
0
Lifestyle

Vakantiesfeer in de achtertuin

Heb je een hele grote tuin en houd je daarnaast van zon, zee en strand? Met een paar aanpassingen tover je de tuin om tot een echt tropisch oord. Zo heb je het hele jaar dat ultieme vakantiegevoel, zelfs tijdens de koudere seizoenen. Met kleur, planten en een accessoires kom je al een heel eind. We geven je hier een aantal tips hoe je in jouw tuin die prettige vakantiesfeer creëert.

Tropische planten

Denk je aan de tropen dan zie je gelijk palmbomen voor je. Tegenwoordig zijn er palmbomen die prima kunnen aarden in ons Nederlandse klimaat. Ook olijfboompjes brengen je gelijk in vakantiestemming. Nu nog een mooie ananasplant en een bananenboom erbij en de tuin heeft de allure van een tropisch oord. Om het helemaal af te maken hang je een hangmat op waarin je geniet van een heerlijke siësta. Heb je een saaie tuinmuur? Verf deze in mediterraans blauw of hang een bedrukt tuindoek op. Hiervoor kun je bijvoorbeeld één van je favoriete vakantiefoto’s van een schitterende zonsondergang gebruiken. Een wit geverfde muur waaraan je veel terracottapotjes hangt met daarin kleurrijke planten zorgt ook voor een eindeloos durend vakantiegevoel.

Een overkapping met kleurrijke tegels

Wil je ook tijdens een koudere periode van je tropische tuin genieten? Dan biedt een overkapping uitkomst. Leg er in plaats van saaie, grijze betontegels kleurrijke mozaïek tegels neer. Wanneer je zelf niet zo handig bent, kun je voor het bouwen van een overkapping en het leggen van de tegels hulp van vrienden inschakelen. Met een paar extra handen erbij is de klus zo geklaard. Is de overkapping groot genoeg dan kun je zelfs overwegen om er een jacuzzi of hottub onder te plaatsen. Wil je de hulptroepen bedanken met een origineel en bijpassend cadeau? Geef ze dan koeltassen met opdruk. Of laat handdoeken borduren die ze kunnen gebruiken wanneer de jacuzzi of hottub door jullie samen is ingewijd. Een lekker gekoeld drankje erbij en het vele werk wat er is verricht is zo weer vergeten.

Een groen dak en bijpassende verlichting

Laat de pergola begroeien met druivenstruiken en je creëert een eetbaar, groen dak waar je heerlijk onder kunt zitten. Plaats er een bistrosetje onder of een houten eettafel met rotanstoelen en waan je als God in Zuid-Frankrijk op een zwoele zomeravond. Hang de tuin vol met tuinlampionnen of lichtslingers met ledlampjes. Zelfs wanneer het kil is kun je behaaglijk genieten van je tropische tuin met behulp van een terrasheater of een fraaie vuurschaal. Gekleurde kussens, kleedjes en andere accessoires maken jouw tropisch vakantieoord in je eigen achtertuin helemaal af.