De Woningblogster
You Are Reading
Wit is kil? Niet als je combineert met kleur! Drie tips.
0
Interieur

Wit is kil? Niet als je combineert met kleur! Drie tips.

Wit is wit is wit? Natuurlijk niet! Hoewel wit officieel geen kleur is hebben we er toch bepaalde associaties bij. Wit staat voor zuiverheid, maagdelijkheid, eenvoud, kalmte, netheid en helderheid. Het symboliseert een nieuw begin. Witte muren, witte gordijnen en een wit vloerkleed zijn een mooie basis voor het inrichten van een witte ruimte met kleuraccenten.

Wil jij (veel) wit gebruiken bij het inrichten van een ruimte en wil je voorkomen dat het koud en saai wordt? Dan combineer je wit met kleuren uit de kleuren cirkel! Door kleurrijke accenten aan te brengen in een witte ruimte voorkom je dat het een kille ruimte wordt, maar laat jij de ruimte juist leven.

Verzachten

Om te beginnen kun je wit verzachten door ‘zachte’ elementen aan te brengen. Daarbij kun je denken aan zachte plaids, kussentjes of een hoogpolig tapijt. Kies hierbij voor pastelkleuren om te voorkomen dat deze elementen er te veel uit springen. Beige, lichtgrijs en oker zijn goede kleuren om te combineren met wit.

Kleur

Wit laat zich combineren met alle kleuren uit de kleuren cirkel. Houd je van grote contrasten? Kies dan voor een felle kleur. Oranje bijvoorbeeld, een kleur die stimuleert en waar je vrolijk van wordt. Of rood, dat passie uitstraalt en waar je actief van wordt. En wat dacht je van helder blauw, dat doet denken aan lucht op een kraakheldere winterdag.

Ga je voor een meer subtiele sfeer, dan kies je voor pasteltinten. Zacht roze, lichtpaars, aardetinten. Hiermee ‘breek’ je het wit zonder dat er te veel aandacht gaat naar de kleurelementen.

Zwart

Wil jij geen kleur maar het wit toch een beetje ‘breken’? Als je kiest voor een paar zwarte accenten in een witte ruimte krijgt deze een heel ander aanzien. Kies je voor subtiele elementen dan komt een ruimte stijlvol en klassiek over. Kies niet voor te veel zwarte elementen om te voorkomen dat het gaat overheersen en de ruimte te donker wordt.