De Woningblogster
You Are Reading
Veilig de winter doorkomen, zo pak je dat aan!
0
Beveiliging

Veilig de winter doorkomen, zo pak je dat aan!

De donkere dagen van de koude wintermaanden zijn vaak knus en gezellig. Maar door het vroege vallen van de avond kan de winterperiode ook zorgen voor een gevoel van onrust en onveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat je je tijdens de donkere dagen van het jaar optimaal beschermd voelt? Met deze tips kun je onbezorgd de winter doorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een goed alarmsysteem in huis, of het aanbrengen van extra verlichting.

Een veilig gevoel

Een van de handigste manieren om je tegenwoordig snel veilig te voelen is door het plaatsen van een alarm in huis. Je hebt op dit gebied veel mogelijkheden. Met een moderne digitale alarminstallatie kun je de woning beveiligen met camera’s, bewegingssensoren en alarmsystemen die ervoor zorgen dat indringers snel op de vlucht slaan wanneer het alarm afgaat. Ook handig: je kunt het systeem automatisch laten inschakelen wanneer je van huis bent, zodat je altijd zeker bent van een beveiligd huis. 

Creëer extra sfeer

Inbrekers slaan het liefst hun slag bij een woning waar niemand thuis is of lijkt te zijn, zodat ze geheel ongemerkt hun gang kunnen gaan. Wanneer je weg gaat voelt het natuurlijk logisch om de lichten uit te doen, maar als je huis niet of slecht verlicht is voldoet het al snel aan deze eis voor indringers. Laat daarom altijd een lampje branden in huis, of plaats extra sfeerverlichting. Hiermee creëer je niet alleen meer zichtbaarheid, het is ook nog eens extra gezellig.

Ook kun je de tuin en de buitenzijde van de woning gemakkelijk extra verlichten door lampen met een bewegingssensor te plaatsen, bijvoorbeeld boven de voordeur of bij het tuinhuisje. Dankzij de bewegingssensor gaat de lamp direct branden zodra er iemand in de buurt komt, wat ongewenste gasten al snel af zal schrikken. 

Zorg voor goede bescherming

Naast een goed alarmsysteem waarmee je indringers kunt detecteren is het ook goed om ervoor te zorgen dat er überhaupt niemand naar binnen kan komen. Zorg daarom voor stevige sloten op alle ramen en deuren en vervang oude sloten door moderne cilindersloten. 

Let er ook op dat er om het huis geen meubels of objecten zijn waar indringers gebruik van kunnen maken om het huis binnen te komen. Ruim ladders altijd direct op nadat je ze gebruikt en zorg ervoor dat er er geen tuinmeubels of containers gebruikt kunnen worden als handig opstapje voor een inbreker. Let hier dus altijd goed op, ook in de zomer!