De Woningblogster
You Are Reading
Vocht in de kelder moet goed worden aangepakt!
0
Interieur

Vocht in de kelder moet goed worden aangepakt!

Wanneer je net een ander huis hebt gekocht, dan ben je, natuurlijk, vooral bezig met hoe het er allemaal uit moet komen te zien. Een nieuwe keuken en/of badkamer, nieuw behang op de muren en, dat spreekt voor zich, nieuwe vloeren en raamdecoratie. Je denkt eigenlijk alleen aan cosmetische aanpassingen. Maar wat nu als je een kelder onder je huis hebt en deze niet helemaal droog is? Als er een laagje water staat, de muren lijken te zweten of als er een muffe lucht hangt?  Dan moet je direct actie ondernemen. Nog voor je begint met het opknappen van de rest van je huis.

Waarom moet je vocht in de kelder direct aanpakken?

Vocht in de kelder is niet alleen slecht voor de fundering van je huis, het kan ook nog eens een serieus probleem vormen voor de gezondheid van jou en je gezin, inclusief de huisdieren. Vocht zorgt voor schimmel en schimmel zorgt voor sporen in de lucht die, bij inademen, kunnen zorgen voor ernstige luchtwegproblemen. Aanpakken dus!

Hoe pak je vocht in de kelder aan?

Wanneer je een vochtprobleem hebt in de kelder, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Het is voor een leek haast onmogelijk om te bepalen waar dat vocht vandaan komt én om er iets aan te doen. Schakel Kelderwaterdicht.nl in voor snelle, vakkundige hulp. Lees meer over de mogelijkheden van het waterdicht maken van je kelder op de site.

Toch kun je zelf ook wel iets doen. Je kunt er, om te beginnen, voor zorgen dat de kelder helemaal leeg is. Zorg daarbij wel goed voor jezelf. Zie je schimmel op de muren? Draag dan een goed masker of kies ervoor om ook dat deel van het werk in de kelder over te laten aan de experts.

Zijn alle kelderlekkages hetzelfde?

Iedere kelder is weer anders en het kan dus ook zijn dat het vocht in de kelder er op verschillende manieren gekomen is. Zo kan het zijn dat het grondwater bevroren is geweest en dat dit enorme druk heeft uitgeoefend op de wanden en de vloer van de kelder. Met barsten tot gevolg. Ook kan het zijn dat de bakstenen muren van de kelder na jaren poreus zijn geworden en daardoor water zijn gaan doorlaten. Heb je een boom vlakbij het huis staan? Dan kan het zelfs zijn dat de wortels schade hebben aangericht aan je kelder. Het is niet alleen belangrijk om de schade te herstellen, maar dus ook om de oorzaak te achterhalen en te elimineren. Alleen zo voorkom je dat je over een paar maanden weer met dezelfde ellende zit. Je kunt de site bekijken van Kelderwaterdicht.nl om te zien wat de mogelijkheden zijn.