De Woningblogster
You Are Reading
Waterlekkage laten verhelpen
0
Tips & Advies

Waterlekkage laten verhelpen

Wanneer er plotseling water je woonkamer instroomt, is dat behoorlijk schrikken. De gevolgen van een waterlekkage zijn doorgaans namelijk niet mis. Het is dan ook zaak om een waterlekkage altijd zo snel mogelijk te laten verhelpen. Adequaat optreden is ook van belang als de waterlekkage op het eerste gezicht niet heel ernstig lijkt. Zie je bijvoorbeeld enkel een kleine natte vlek in de muur? Bel ook dan de lekkagespecialist en voorkom (ergere) overlast.

Veelvoorkomende soorten lekkages

In een woning kunnen er zich allerlei verschillende soorten lekkages voordoen. Een lekkagesoort die veel wordt gezien betreft de lekkage in de badkamer. In een badkamer lopen heel veel waterleidingen. Statistisch gezien is de kans op lekkages in deze ruimte natuurlijk ook groter dan elders in huis. Maar de oorzaak van de lekkages ligt vaak niet bij de grote hoeveelheid waterleidingen. Het zijn meestal de versleten kitranden en slecht onderhouden doucheputjes die de lekkages veroorzaken. Maar de badkamer is niet de enige plek waar lekkages vaak voor komen. Een lekkage kan ook ontstaan bij de wasmachine, bij de radiator of in het dak. Lekkages kunnen dus op heel veel verschillende plekken in huis ontstaan. 

Gevolgen van een waterlekkage

Krijg jij onverhoopt met een waterlekkage in huis te maken? Dan is het raadzaam om direct een lekkagespecialist in te schakelen. De schade die een waterlekkage kan veroorzaken is doorgaans namelijk groot. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan muren, plafonds en vloeren die zijn aangetast door het water. Maar ook de meubels kunnen behoorlijk beschadigd raken door het water. En zelfs als de waterlekkage in omvang klein lijkt, kan de schade groot zijn. Zie je slechts een kleine natte vlek in het plafond zitten? Dan denk je dat het probleem wellicht wel meevalt. Maar die natte plek kan wel schimmelvorming veroorzaken en dat is weer schadelijk voor de gezondheid. Onderschat de gevolgen van een waterlekkage dus nooit en ben altijd direct een lekkagespecialist.

Zo verklein je de kans op waterlekkages

Het hebben van een waterlekkage in huis is buitengewoon vervelend. Of het nu om een waterlekkage in de badkamer of in de keuken gaat, maakt niets uit. Je krijgt liever met geen enkele waterlekkage te maken. De gevolgen van een waterlekkage zijn immers geen pretje. Maar helaas is dit niet altijd te voorkomen, of toch wel? Waterlekkages kunnen in de meeste gevallen voorkomen worden. De lekkages zijn meestal namelijk het gevolg van achterstallig onderhoud. Draag jij zorg voor een optimaal onderhoud aan jouw gehele woning? Dan is de kans op waterlekkages aanzienlijk kleiner. Goed en regelmatig onderhoud is het beste preventiemiddel tegen waterlekkages.