De Woningblogster
You Are Reading
Gebruik de onderkant van je bed
0
Interieur

Gebruik de onderkant van je bed

Het gebruik van de ruimte onder een bed kan de meest genereuze en gemakkelijke manier zijn om de opslagruimte in je slaapkamer en huis te verhogen, vooral in flats waar over het algemeen maar weinig ruimte is. 

Met een goede organisatie en een plek om items op te slaan maak je zo een belangrijke stap om een ​​stress- en rommelvrij leven te leiden. Er zijn veel manieren die kunnen helpen deze ruimte te bieden, inclusief opbergdozen en bedden.

Betere slaap

Een rustige, ontspannen sfeer is een must voor de perfecte nachtrust. Een manier om dit te bereiken is door alles op te ruimen dat in de weg zou kunnen zijn. Wakker worden in een opgeruimde slaapkamer is een gegarandeerde manier om de dag beter te starten.

Een opgeschikte slaapkamer kan ook een gevoel van motivatie bieden en beter zijn voor je gezondheid. Dit kan ook helpen om je geest van stress te vrijwaren.

Lage bedden bieden niet de ruimte voor de ruimte die nodig is voor opbergdozen, dus als je ruimte wil besparen, zorg er dan voor dat je een bed kiest dat een standaardhoogte heeft om het meeste uit je ruimte te halen.

Opslag onder bed

Divan-bedden bieden de bonus van opslag met onderbedjes. Dit kan erg handig zijn als je een extra ladekamer nodig hebt voor het opslaan van beddengoed, een extra dekbed of een kussen. Als alternatief, als je de voorkeur geeft aan een traditionele stijl-framestijl, kun je nog steeds mooie opbergdozen kopen en ze onder het bed schuiven.

Naast een frisse en goed geordende slaapkamer is een goed matras belangrijk voor een goede nachtrust.

Matrasoverwegingen

Wanneer je een matras koopt, ga je vaak voor de duurste die je je kunt veroorloven. De meeste matrassen moeten na tien jaar vervangen worden omdat ze slijten. 

Echter, hoe zwaarder je bent, hoe sneller dit proces zal verlopen, dus als je last hebt van rugpijn overweeg dan om de matras te vervangen ook als is deze nog niet versleten. Pocket-Sprung-matrassen zijn zeer comfortabel, maar een traagschuim matras  kan een extra niveau aan comfort bieden.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een extra-stevige matras, terwijl anderen van een zachtere optie houden. Het is echt een kwestie van persoonlijke keuze, dus probeer er een paar in de winkel en zie welke het meest comfortabel is. Vergeet niet om je partner met je mee te nemen, omdat jullie allebei een zegje in het koopproces nodig hebben. Zeker als je samen op hetzelfde matras slaapt.

Passend matras

Vaak heeft een passend matras te maken met je lichaamsbouw, je gewicht en je slaapgewoontes. Over het algemeen is het zo dat lichtere mensen de meeste ondersteuning vinden bij memory foam, omdat dit type matras je lichaam omsluit.

Iets zwaardere mensen hebben vaak de meeste baat bij een stevig matras, omdat dit type je lichaam als het ware draagt. Je slaapgewoontes gaan over de manier waarop je slaapt, op je zij op of je rug of buik. Zweet je veel en draai je veel? Als je dit alles weet dan kun je altijd overleggen wat het beste type voor jou is.