De Woningblogster
You Are Reading
Je woning verbouwen? Denk aan composiet!
0
Interieur

Je woning verbouwen? Denk aan composiet!

Het verbouwen van een woning is vaak een spannend proces. Je verandert immers je eigen leefomgeving en weet natuurlijk niet altijd of je compleet tevreden bent met het eindresultaat. Het is daarom ook erg goed te begrijpen dat je het verbouwen zelf een beetje spannend vindt. Om deze spanning een beetje weg te nemen, is het goed om je goed in te lezen en op zoek te gaan naar eventuele tips & foto’s omtrent de verbouwing. In deze blog proberen we je daarom ook enkele tips te geven. In deze blog zullen we ons toespitsen op één specifiek materiaal dat anno 2022 eigenlijk in geen enkele verbouwing mag ontbreken, composiet. Ben jij dus benieuwd wat composiet voor jouw woning kan betekenen? Lees dan snel verder!

Wat is composiet?

Composiet is een moderne stof die bestaat uit een combinatie van verschillende materialen. Wat composiet kenmerkt is het feit dat het een niet-natuurlijk materiaal is. Doordat het gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal vereist composiet nagenoeg geen onderhoud. Dit is anno 2022 wat veel mensen zoeken in een woning en juist hierom is composiet zo populair.

Mogelijkheden met composiet

Composiet kan in alle vormen en maten gemaakt worden. Het is immers een niet-natuurlijk materiaal dus het kan naar eigen wens vormgegeven worden. Om je een beetje een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden met composiet hebben we onze favoriete toepassingen hieronder op een rijtje gezet:

Composiet gevelbekleding

Onze favoriete toepassing van composiet is misschien wel composiet gevelbekleding. Dit komt doordat de gevel van een huis er altijd goed uit moet zijn, maar helaas lastig te bereiken is. Het onderhoud aan een geven kan dan ook erg lastig zijn. Omdat je toch wilt dat je gevel er altijd goed uitziet, kun je in dit geval het beste kiezen voor composiet gevelbekleding. Je hoeft de gevel alleen af en toe schoon te maken om deze in nieuwstaat te houden!

Composiet vlonderplanken

Een andere extreem nuttige toepassing van composiet zijn composiet vlonderplanken. Doordat een vlonder aan het water ligt wordt deze snel vochtig. Een houten vlonder heeft dan ook ontzettend veel onderhoud nodig. Het hout begint namelijk al snel te rotten door de vochtige omgeving. De composiet vlonderplanken zorgen ervoor dat je vlonder er altijd mooi bij ligt, zonder hier elke maand onderhoud aan te hoeven plegen!

Composiet schutting

Een laatste voorbeeld wat we je willen geven is de composiet schutting. Deze vinden wij zo mooi omdat een schutting allesbepalend is voor de uitstraling van een tuin. Je wilt dan ook dat de schutting er altijd mooi bij staat. Met een houten schutting kan dit nogal snel een lastig verhaal worden. Je weet immers niet wat er onder de grond met de schutting gebeurd. Voor hetzelfde geldt valt deze ineens om omdat de palen ondergronds zijn opgegeten door ongedierte. Met een composiet schutting haal je een sterke en altijd mooie schutting in huis. Een betrouwbare schutting dus!