De Woningblogster
You Are Reading
Het Bielmann House: functioneel, mooi én goed voor het klimaat
0
Architectuur, Interieur

Het Bielmann House: functioneel, mooi én goed voor het klimaat

Functionaliteit, esthetiek en milieubewust – het Bielmann House heeft echt alles in huis. Een buitengewone prestatie van architecturale pracht. De buitenmuren zijn gebouwd van gevouwen betonplaten, waardoor een bijna monolithische woning wordt nagebouwd zoals die ooit werd gebruikt door lang vergeten voorouders.

Helemaal groen

Het intelligente ontwerp creëert een schaduwrijke plek tijdens de warmere maanden, evenals een beschut terras voor de koelere dagen, waardoor het aanpassingsvermogen en de bruikbaarheid van dit huis een uiterst aantrekkelijke factor zijn. De externe grondstof wordt verbroken met afwisselend (en enorme) delen van beglazing om licht binnen te laten, en het zorgt voor een effectief contrast tussen de moderne en de natuurlijke materialen die in de bouw worden gebruikt.

Deze beglazing biedt ook landschappelijke functionaliteit en biedt een spectaculair uitzicht op het Montseny-gebergte en de prachtige tuinen hieronder. Geothermische energie wordt aan het huis geleverd met warmte en energie uit een installatie op basis van Voltaic-zonnepanelen, waardoor het Bielmann-huis een bijna volledig onafhankelijke structuur is.