De Woningblogster
You Are Reading
Je tuin opnieuw inrichten? Denk aan kwalitatieve tuintafels en tuinmeubelen!
0
Tuin & Terras

Je tuin opnieuw inrichten? Denk aan kwalitatieve tuintafels en tuinmeubelen!

Nederlanders brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis door. Maar áls we eenmaal buiten zitten, dan willen we het comfortabel hebben ook. Juist deze noodzaak naar het goed besteden van onze kostbare zonne-uren heeft geleid tot een trend waarbij mensen investeren in tuintafels en ander tuinmeubilair van goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de populaire Van der Garde tuintafels. En dit is een trend waar wij helemaal achter staan! Vandaag vertellen we je over waarom wij denken dat het nodig is wat aandacht te besteden bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen.

Er zijn namelijk een aantal redenen waarom het belangrijk is te investeren in tuinmeubelen van goede kwaliteit. Ten eerste gaan meubels van goede kwaliteit langer mee. Ten tweede zullen ze comfortabeler zijn om in te zitten en in te relaxen, en ten derde zullen ze een vleugje luxe aan je buitenruimte toevoegen. Tenslotte zijn meubels van goede kwaliteit de investering vaak dubbel en dwars waard, want je zult ze vele jaren kunnen gebruiken – of je nu gaat voor een enkele hangstoel of complete 6 personen tuintafels bij Van der Garde tuinmeubelen.

Verschillende soorten tuintafels

Wil je het uiterlijk van je tuin onder handen nemen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld de planten, de indeling of de meubels veranderen. Als je een paar nieuwe tuintafels zoekt, zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Er zijn, bijvoorbeeld houten tuintafels, metalen tuintafels en stenen tuintafels. En als je iets meer bijzonders zoekt, kun je kiezen voor een rotan tuintafel of een aluminium tuintafel.

Welke soort tuintafel je ook kiest, het is belangrijk dat je er zeker van bent dat ze van goede kwaliteit is. Je tuintafel zal namelijk blootgesteld worden aan allerlei weersomstandigheden en moet bestand zijn tegen wind, regen en zon. Bij Van der Garde worden tuintafels van hoge kwaliteit aangeboden die gemaakt zijn om lang mee te gaan – absoluut geen overbodige luxe als het aankomt op tuinmeubilair.

Bij het kiezen van een nieuwe tuintafel is het natuurlijk verstandig jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan een tuintafel van hout, steen of metaal? Denk ook aan de grootte van je tuin. Als je een klein terras hebt, is het verstandig om kleinere meubels te kiezen. Met hoeveel personen wil je daarnaast aan tafel kunnen zitten, en wil je er ook uitgebreid op kunnen dineren of is het meer voor de sfeer?

Tuintafels voor verschillende doeleinden

Er gaat weinig boven een zomerse BBQ-avond. Dit is dan ook de reden dat een kwalitatieve eettafel buiten absoluut niet mag ontbreken in je tuin – hoe weinig ruimte je misschien ook hebt. Maar vergis je niet: een eettafel hoeft echt niet per se gigantisch te zijn; je hebt ze ook in kleinere formaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een handige inklabpare tuintafel. Deze zijn er in tal van verschillende maten en geven je de mogelijkheid hem weer makkelijk op te bergen na het dineren.

En mijn idee van de perfecte zondagavond in de zomer? Die ken ik wel. Als dat ook bij jou inhoudt dat je geniet van een lekkere maaltijd en drankjes met familie of vrienden terwijl je je koestert onder een prachtige sterrenhemel, dan moet je misschien wel een lounge dining meubelen aanschaffen. Geliefd bij velen om zijn comfort/ontspanningsfactor. Ze zijn vaak wat lager dan een standaard eettafel, zodat je heerlijk comfy vanuit de loungebank kunt genieten van al het lekkers op tafel.

Tuintafels voor grote gezinnen

Heb je een groot gezin of gewoon een groot terras waar je saampjes of met je beste vrienden van wilt genieten? Dan is het verstandig een groter formaat tuintafel te kiezen. In een grote tuin kun je bijvoorbeeld prima een tuintafel van 2 of 3 meter kwijt. Immers: hoe meer tafelruimte, hoe meer lekkere gerechten je erop kwijt kunt. Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel en heb je je favoriete ontwerp al in gedachten? Neem dan snel eens een kijkje in het grote aanbod dat online te vinden is.

Kortom: Tuintafels zijn er in veel verschillende vormen en maten. Kies de grootte afhankelijk van hoeveel mensen er aan zullen zitten en bepaal waar de tafel voornamelijk voor gebruikt wordt. Houdt daarnaast rekening met het feit dat kwaliteitsmaterialen langer mee gaan, comfortabeler zijn en luxe toevoegen aan je favoriete buitenruimte.